Hemmakontor

Hemmakontor med Salli sadelstol och arbetsbord

Jobba hemifrån - bra ergonomi på din hemma arbetsplats

Nu när vi arbetar mer hemifrån är det viktigt att inte glömma bort att arbetsmiljö, arbetsrutiner och pauser är lika viktiga, som när du är på kontoret.

Här har vi samlat lite tips och lämpliga produkter som kan hjälpa dig till att få ett bra ergonomiskt hemmakontor,  även om platsen är liten och trång.

+ Har du en stol som har inställningsmöjligheter? Om inte så kan det vara en idé att komplettera med en balanskudde eller ett svankstöd.

+Kan du ställa in ditt bord i höjden? Kanske du sitter vid köksbordet eller soffbordet. Det är alltid bra att variera mellan att stå och sitta. Ett höj och sänkbart skrivbord som finns i många olika storlekar kan var en riktigt bra investering i din hälsa. Om inte det är en möjlighet så finns det idag arbetsstationer som kan sättas ovanpå köksbord eller köksbänk. 

+En sadelstol som Salli sadelstolar är den mest optimala lösning för god ergonomi och den kan användas både vid arbete på ditt hemmakontor eller i köket, vid fritidsprojekt osv. 

+En sadelstol eller ståstödstol tar inte så stor plats såsom en traditionell kontorsstol gör. Samtidigt som sadelstol gör dig mer aktiv och rörlig.

+Har du skärmen i rätt höjd och avstånd? Kanske arbetar du med en laptop? En fristående skärm, ett laptop stöd, separat tangentbord och mus är exempel på ergonomisk utrustning som kan förebygga problem i nacke, skuldror och rygg.